ELAN får uppdrag av flygindustrin

Ystadföretaget ELAN som ligger i framkant vad gäller bl a automationsteknik och kylteknik, skall tillsammans med ett hydraulikföretag leverera testsystem till flygande utrustning för SAAB.
Systemet skall användas för provning av komponenter som SAAB Avionics Systems tillverkar.

– Leveransen består av automatikskåp med styrsystem samt kylutrustning. ELAN konstruerar, programmerar, bygger och tar i drift systemet som består av PLC styrning samt en avancerad motioncontroller, säger Tommy Qvist, avdelningschef Automation hos ELAN EL&VVS och som ansvarar för projektet.
PLC systemet styr ventiler och motorer på och i anslutning till hydraulaggregat. Motioncontrollern används för att belasta testobjektet med olika krafter som simulerar verklighetens påfretsningar. Kylsystemet används för att simulera nedkylning av testobjektet. Operatören arbetar vid moderna displayer där allt kan kontrolleras. Systemet kommunicerar även med SAABs datoriserade testsystem. Första leveransen sker i november 2016 och andra i mars 2017, avslutar Tommy Qvist.

ELAN EL&VVS har huvudkontor i Ystad med filialer i Skurup och Simrishamn. Totalt är ett 80-tal personer verksamma inom ELAN-gruppen som omsätter cirka 90 miljoner kronor. ELAN har främst södra Skåne som arbetsfält, men uppdrag förekommer även i övriga landet liksom utomlands. Installationer har t ex skett så långt bort som i Australien och Hawaii. Uppdragsgivarna finns såväl inom industri och företag som i den privata sektorn samt inom kommuner och landsting.
Läs mer om oss här på hemsidan.

Stort behov av VS-montörer-rörläggare

ELAN EL&VVS AB har för nuvarande 82 anställda och omsatte under senaste verksamhetsåret 85 mkr. Rörelsen omfattar Automation, Högspänning, El-entreprenad, El-service, VS-entreprenad, VS- & Kylservice, Ventilation, samt Digital Teknik som ljud, ljus och bild, säkerhet mm. Verksamheten har huvudkontor i Ystad och filialer i Simrishamn och Skurup.

ELAN fortsätter att expandera och behöver omgående förstärkning!

Välkommen till ELAN – ett expansivt och spännande företag med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter.

KALKYLATOR
Kalkylering av VVS installationer inom mindre & större projekt.

Vi söker dig som har några års erfarenhet som VVS-kalkylator och goda kunskaper i VVS-branschen. Du har en god teoretisk utbildning från högskola, gymnasium eller KY-utbildning.
Som person ser vi att du är initiativrik, har lätt för att samarbeta och är van att jobba självständigt.

Jobbet förutsätter B-körkort och att du behärskar svenska i såväl tal som skrift samt att du är van att arbetad i Office-miljö. Vårt affärssystem är i Pyramid. Vi använder Wikell´s Byggberäkningar som kalkylverktyg och kunskaper i detta är en merit.
Placeringen blir på VVS-avdelningen i Ystad.

Vi jobbar med löpande urval så vi vill gärna ha in din ansökan med CV snarast.
Skicka den via e-post till: svenolof.olsson@elanvvs.se
Kontakta Sven Olof Olsson, 0411-55 00 21 för mer information kring tjänsten.
Märk ansökan med ”Kalkylator VVS”.

SERVICECHEF
Ledare med ansvar för vår VS-serviceavdelning i Ystad.

Vi söker dig som har några års erfarenhet som ledare och goda kunskaper och erfarenheter i VVS-branschen. Du har en god teoretisk utbildning från högskola, gymnasium eller KY-utbildning.
Du har en stark egen drivkraft och är en utpräglad ordningsmänniska som kan se möjligheter alla utmaningar.
Du har ett professionellt och kundvänligt förhållningssätt där du med ett stort personligt engagemang tar dig an arbetsuppgifterna.
Du ser en självklarhet i att dela vår grundläggande värdering som handlar om respekt för människors krav på att få bästa tänkbara service och att finna lösningar och förbättringar för kundens bästa.
För att snabbt komma in i arbetet förutsätter vi att du arbetar i branschen och har nödvändiga certifikat samt B-körkort.

Vi jobbar med löpande urval så vi vill gärna ha in din ansökan med CV snarast.
Skicka den via e-post till: svenolof.olsson@elanvvs.se
Kontakta Sven Olof Olsson, 0411-55 00 21 för mer information kring tjänsten.
M
ärk ansökan med ”Servicechef”

Vi söker också:

Serviceprojektledare till VS-avdelningen, Ystad
Kontakta Sven Olof Olsson, 0411-55 00 21 för mer information.

Serviceprojektledare till VENT-avdelningen, Ystad
Kontakta Arne L Nilsson, 0411-298 81 för mer information.

Montörer/Rörläggare till våra VS-avdelningar
Kontakta Sven Olof Olsson, 0411-55 00 21 för mer information.

Montörer till våra VENT-avdelningar
Kontakta Dag Henriksson, 0411-55 00 21 för mer information.

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev samt meritförteckning.

Ansökningshandlingarna kommer att hanteras fortlöpande och skall sändas till:
ELAN EL&VVS, Koppargatan 21A, 271 39 Ystad.
Eller med mail till: aln@elanel.se
Märk ansökan med den aktuella tjänsten.

.

Vi presenterar ELAN DIGITAL

ELAN DIGITAL projekterar och installerar produkter och system inom custom installation – designade ljud- och bildprodukter som integreras i omgivningen, hemmabiosystem, multi room-system, hemautomation och styrsystem. Komplett teknik för både privata och offentliga miljöer i alla sammanhang där det behövs ljud, ljus och bild. Vi antar alla utmaningar. Vår kunskap, ambition och kreativitet har inga begränsningar. ELAN DIGITAL är ett varumärke som ingår i företagsgruppen ELAN tillsammans med ELAN EL&VVS.
Välkommen att läsa mer på www.elandigital.se

Vår fastighetsautomation växer!

Tack vare vår breda kunskap inom fastighetsautomation och KNX kan vi erbjuda ekonomiska helhetslösningar helt efter kundens behov. Vi kan energi optimera systemen med kundens egna val av energioptimeringsprogram.

Just nu byter vi styrsystem åt Svenska bostadsfonden i Simrishamn.

Lite fakta om projektet och systemet:
Ducarna i projektet kommunicerar internt med varandra, de kommunicerar även med externa ventilationsaggregat och med kundens energioptimeringsprogram, eGain
En av de stora fördelarna med detta system är att ducarna har ett inbyggt webbgränssnitt vilket innebär att det enkelt går att koppla upp sig via Webbläsare och en dator för att styra och kontrollera anläggningen utan speciella program, man kan även koppla upp sig via telefon med en kostnadsfri APP. Larmutskick via epost till valfria personer är integrerat i systemet.
I detta projekt kommer vi att utföra byte av värmeväxlare med hjälp av vår VVS-avdelning.

Lediga jobb

Här lägger vi ut lediga tjänster. För att bibehålla en modern och hög nivå på företaget söker vi ständigt bra medarbetare.

Elan EL AB satsar på automation

Under hösten så förstärker vi på Elan vår automationsavdelning. Avdelningen består idag av fyra ingenjörer, en tekniker och fyra elektriker.

Två nya ingenjörer börjar hos oss, Robin Anderberg och Martin Nilsson.

Robin kommer att arbeta uteslutande med fastighetsautomation som säljande projektledare. Detta innebär att vi tillsammans med Elan VVS kan leverera kompletta lösningar för EL, Styr, Ventilation och värme. Robin har tidigare arbetat på Bastec med Fastighetsautomation.

Martin kommer att arbeta som projektledare/konstruktör med inriktning mot värme, kraft och process. Martin har tidigare arbetat som konsult på COWI.

Ljud, ljus, bild och övervakning.

Läs om affärsområdet här nedan eller…
Gå direkt till ELAN DIGITAL:s hemsida!

Multiroom – ljud, ljus & bild.
ELAN DIGITAL projekterar och installerar produkter och system inom custom installation – designade ljud- och bildprodukter som integreras i omgivningen, hemmabiosystem, multiroom-system, hemautomation och styrsystem. Komplett teknik för både privata och offentliga miljöer. Läs mer på www.elandigital.se

I alla sammanhang där det behövs ljud, ljus och bild. Vi antar alla utmaningar. Vår kunskap, ambition och kreativitet har inga begränsningar.

Våra uppdragsgivare finns inom alla branscher. Hotell, konferensanläggningar, SPA och rekreation, affärscentrum, andra offentliga miljöer samt privata hemmaanläggningar i både stort och smått.

Inga krångliga manualer.
Vi menar att utrustningen i alla lägen skall vara enkelt att sköta. Vare sig det handlar om; avancerade ljus- och ljudsysytem, projiceringsdukar och mörkläggningar som skall upp och ner, värme, ventilation, dörrar som skall stängas och öppnas, larm som skall på eller av etc. Allt skall kunna hanteras med endast ett par enkla knapptryckningar från ett enda ställe.
Inga krångliga manualer – vi lovar, det är så ELAN DIGITAL jobbar med ljud, ljus och bild!

Vi lägger ner mycket kraft på att kunna erbjuda smarta lösningar med högsta kvalitet. För oss räcker det inte med att du är nöjd – du måste förbli nöjd! Vi ställer höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners och därför skall du som kund ställa höga krav på oss. Det är precis så vi vill ha det!

ELAN DIGITAL ställer alltid upp för gratis konsultation.
Låt oss boka tid för att på plats inventera behov och förutsättningar. Möjligheterna är obegränsade och vid ett besök kan vi ganska snabbt göra en första uppskattning för att anpassa önskemålen till rätt pris- och kvalitetsnivå.

Det är inga problem att vara lite bekväm.
Vare sig du väljer ett mindre system, ett stort eller t.o.m. ett gigantiskt system så fixar ELAN DIGITAL det.
Du vill sömlöst kombinera musik, TV och telefon-baserade funktioner som intercom och personsökning för att skapa en hela-huset-underhållning. Du vill enkelt kunna röra dig från rum till rum men samtidigt kontrollera och komma åt centralt belägen audio- och videoutrustning.
Du vill ha multi-room audio/video och hemautomationsystem integrerat med säkerhet, klimat, belysning etc. Du vill kunna kontrollera det hela genom ett enkelt, intuitivt gränssnitt på valfri enhet: fjärrkontroll, pekplatta, infälld pekskärm, iPhone, iPad eller PC, var som helst i hemmet eller var som helst i världen.
Så vill du ha det… eller hur? Lugn, ELAN DIGITAL förstår dig precis och vi både kan och vill hjälpa dig!

ELAN DIGITAL ljud, ljus, bild – hela tekniken med endast en eller ett par knapptryckningar!

Klicka dig vidare i bildgalleriet nedan.
Här är bl a bilder från Ystad Saltsjöbad där ELAN DIGITAL levererat och installerat all teknik.

PLC programmering Skillinge Fisk

Elan EL har fått i uppdrag att projektera, programmera och installera styrutrustning för vägning och styrning av flödet av fisk för sortering. Operatören kommer att ha möjlighet att spara/skriva ut rapporter.

ELAN EL tog över Dahls Elektriska

Elektrikerna Johan Engström och Peter Nilsson som tidigare arbetade hos konkursade Dahls elektriska träffar du nu hos ELAN EL.

Elinstallationsverksamheten i Simrishamn är kvar i samma lokaler, med samma telefonnummer och fyra kompetenta elinstallatörer.
OBS! Dahls webshop har upphört och frågor gällande denna besvaras av konkursförvaltaren.
ELAN EL i Simrishamn: 0414-121 10

Läs mer här i artikel i Ystads Allehanda.